Nieuwsberichten

De laatste nieuwtjes van Het Luierpark

Nieuws
Tineke Ras

Radio 1 interview

Wie zijn de mensen die onze samenleving mooier maken; ons inspireren? Iedere week is bij Hilversum Uit iemand te gast die iets bijzonders teruggeeft aan de maatschappij. Op 17 april 2021 is dat Tineke Ras. Oprichter van Het Luierpark in Almere, een plek waar het leven en de dood samenkomt.

Lees verder »
Nieuws
Tineke Ras

Waterpomp

April 2021. Deze waterpomp is mede mogelijk gemaakt door diverse sponsoren: Huisartsenpraktijken Medi-Mere, Flevomakelaars, Kindercentrum De Kleine tuin, Donker Groep, Rommelse Communicatie Adviesbureau, Winkeliersvereniging Almere Buiten en donaties die mensen een warm hart toedragen.

Lees verder »
Nieuws
Tineke Ras

Insectenhotel

Met honderd bomen was het wachten op een insectenhotel. En deze staat nu in Het Luierpark. Met dank aan Growing Green Cities.

Lees verder »
Nieuws
Tineke Ras

Kunstwerk in het Luierpark

Wethouder Roelie Bosch onthulde 26 september 2020 een kunstwerk in Het Luierpark. Het Leger des Heils heeft een rode beuk geplant. Bij de boom werd een kunstwerk onthuld van stenen die vorig jaar tijdens de Walk of Peace door deelnemers voorzien waren van begrippen die betrekking hebben op vrede.

Lees verder »
Nieuws
Tineke Ras

Burgermeester Franc Weerwind

Vanmiddag ben ik samen met oprichtster Tineke Ras door Het Luierpark gewandeld en hebben we stilgestaan bij de bijzondere betekenis van deze plek. Een herinneringsplek voor doodgeboren of overleden kinderen, maar zeker ook voor nieuw leven. Een plek waar vreugde en verdriet samenkomen, waar gezinnen, opa’s en oma’s bij elkaar komen om te praten, te

Lees verder »
Nieuws
Tineke Ras

Buitengewone Buitenaar

Op de nieuwjaarsreceptie van Almere Buiten en met een voordracht van Regina van Oorschot kreeg ik de titel van Buitengewone Buitenaar. Deze titel heb ik te danken aan Het Luierpark .

Lees verder »